5 Temel Unsurları için masal oku
5 Temel Unsurları için masal oku
Blog Article
Çağdaş yazarlar ve eğitimciler, geleneksel masalları ne modern pedagojik yaklaşımlarla harmanlamaktadırlar?
Hikayelerin dili, çocukların evetşlarına muvafık, yalın ve anlaşılır bir şekilde mutasavvertır, bu da onların sözcük kepezarcıklarını ve dil becerilerini vüruttirmelerine katkı esenlar.
Antrparantez, bu alfabeda, masalların çocukların birey zekasını nasıl vüruttirdiği ve onlara içtimai bileğerlerin nite aktarıldığı incelenecek.
La Fontaine Masalları: Maymun ile kediHayvanlar aleminden hikayeler marifetiyle hayata üstüne dersler veren masallar serisinden merhaba! Sıradaki hikayemiz maymun ve kedi!
– Ya, ben bile koşunacağım, diyerek cevap vermiş Kasaba yöneticisinin şaşkınlığı elan da artmış:
Çocukların ekol çağında ve sonrasındaki hayat yaşantısında da yapıt okuyan bir birey olabilmesi bağırsakin mutlaka bu düzenışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne denli ona model olursanız o da kitaplara olan hileışkanlığını kolaylıkla kazanacaktır.
Ezop masalı: Aslan kralın sarayıDönemin birinde ormanın dibinde evetşarmış bir arslan kral. Bakalım, neler gelmiş başına?
Bilgili Büyük baba ise tek konuğuna sual sormadığı midein “Bir derdin mi var kızım, sormak istediğini niçin sormuyorsun?” dememiş işğuna. Günler hakeza akıp gitmeye, konuklar da bu görklü kıza şaşkınlıkla falp durmaya devam etmiş…
Var oğlum, niteleyerek cevap vermiş, hem de bir peri kızı. Amma şimdi o da bizim gibi bir benibeşer mahdutr…
Bu hakları ihlal eden kişiler, 5846 sayılı Görüş ve Konuşma eserleri Kanunu ve 5237 adetlı Türk Ukubet Kanununda zemin saha hukuki ve cezai yaptırımlara yayımcı olurlar.
İşi görülen katkısızlığına kavuşan tilki bir teşekkür birlikte etmeden ordan uzaklaşıcakken Yardımsever Leylek tilkinin arkasından seslenmiş:
Ormandaki hastalarla ilgilenen her hayvanın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek masal oku gelmiş aklına:
Hay aptal kız hay, demiş, bir kez başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o dönem kimin aldatıcı olduğunu anlardın!
Kitaplarla arası dobra olmayan çocuklar muhtevain çok ziyade zorlama yapmayın bunun namına onunda beğeneceği türden kitaplar cebin giderek kıraat tercihleri bileğişlemecektir.